Inlegzolen

Al ons onbeveiligde werkschoeisel en veiligheidsschoeisel is standaard voorzien van uitstekende inlegzolen die het verschil maken als het gaat om je voetcomfort. Ze dragen bij aan goede warmte- en vochtregulering, extra ondersteuning en goed passend schoeisel.

Het is slim om een extra paar te bestellen bij de aanschaf van je nieuwe werkschoenen zodat je ze afwisselend kunt gebruiken voor frisse hygiëne of ter vervanging wanneer je schoenen nog prima zijn, maar de bestaande inlegzolen door intensief gebruik klinisch dood beginnen te raken.

Wanneer is het slim om je inlegzolen te vervangen?
Wanneer je je schoenen intensief gebruikt, zeg maar dagelijks, raden we je aan de originele voetbedden na zo'n zes maanden te vervangen.

LET OP
In gecertificeerd beroepsschoeisel en veiligheidsschoeisel kun je lang niet altijd de originele inlegzolen zomaar even vervangen door een ander type inlegzolen zonder dat de veiligheidscertificering ongeldig wordt. Werk- en veiligheidsschoeisel is pas gecertificeerd als de combinatie van de schoen èn inlegzool gecertificeerd is. Laat je daarom goed adviseren als je vervangende inlegzolen voor onbeveiligde werkschoenen of veiligheidsschoenen zoekt. In Europa zijn er bindende richtlijnen opgesteld voor onbeveiligd werkschoeisel (EN ISO 20347) en veiligheidsschoeisel (EN ISO 20345). Je kunt aan de CE markering zien dat een product aan alle geldende wet- en regelgeving voldoet. Beroeps- en veiligheidsschoeisel is getest in de staat zoals het uit de fabriek komt, en dus met het oorspronkelijke voetbed dat in het schoeisel zit bij de aankoop.

Zodra je de originele inlegzolen vervangt door een ander type voetbed wordt dat gezien als een aanpassing van het schoeisel en strikt genomen betekent dit dat je geen goedgekeurde schoenen meer draagt. Wettelijk gezien draag je in dat geval gewone schoenen. Nu kun je denken: "lekker belangrijk," maar de poep kan flink de financiële ventilator raken wanneer je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval: de aansprakelijkheid van fabrikant en leverancier vervalt als de CE-markering vervalt èn het kan zijn dat de verzekeraar niets uitbetaalt.

De twee grootste risico's van verkeerde inlegzolen bestaan uit een te kleine restruimte tussen je tenen en de veiligheidsneuzen van je werkschoenen en het verlies van de antistatische of ESD-eigenschappen.

Er zijn oplossingen! Zo kun je veelal de originele inlegzolen los nabestellen. Maar het wordt lastiger wanneer je orthopedische inlegzolen nodig hebt. In dat geval moet er geprotocolleerde samenwerking zijn tussen de podotherapeut die jouw zolen maakt en de schoeiselfabrikant.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren