Over Scruffs Hardwear - Safety Trading Company
539
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-539,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Scruffs Hardwear

Revolutionair coole werkkleding en veiligheidsschoenen
Wat onderscheidt Scruffs Hardwear?

Als het gaat om werkkleding en -schoeisel kennen Nederland en België kwalitatief uitstekende leveranciers. Maar welk merk sluit het beste aan bij de behoeften van eindgebruikers en welk merk kent de beste prijs/kwaliteitsverhouding? Twee belangrijke vragen waar meerdere antwoorden op te geven zijn.

 

Wij hadden echter al jarenlang een derde en tot voor kort onbeantwoorde vraag: bestaat er werkkleding en veiligheidsschoeisel dat modieuzer, representatiever, cooler, moderner of wellicht zelfs een beetje meer ‘bad ass’ is dan het gemiddelde dat verkrijgbaar is? Kleding en schoeisel waarmee je graag gezien wordt?

 

De juiste antwoorden op alle drie de vragen vonden wij in Scruffs Hardwear.

Stijl in combinatie met functionaliteit en prestatie

Scruffs biedt de vakman werkkleding waarmee hij goed voor de dag komt bij de opdrachtgever. Mede gezien de ZZP-ontwikkelingen een steeds belangrijker wordend onderwerp.

 

Maar… het gaat wel om kleding en schoeisel waarmee gewerkt moet worden! Het gebruik van robuuste hightech materialen, het hoogste niveau van comfort en een veelvoud aan functionele kenmerken zorgen voor een compleet pakket.

 

Scruffs Hardwear; een modern, comfortabel, duurzaam en uiterst praktisch ‘want-to-wear’ merk met een eigen(wijze) houding.

Voor vakmensen door vakmensen

Het concept achter Scruffs is in 2002 bedacht door twee Engelse bouwvakkers. Zij misten functionaliteit aan hun werkkleding en hadden de wens om opvallender en representatiever voor de dag te komen bij hun klanten.
In 2003 werden de eerste ontwerpen gefabriceerd en daarna ging het snel. Scruffs is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers in het Verenigd Koninkrijk.

 

Vanaf dag één is Scruffs enorm nauw betrokken geweest bij de vakgebieden waarvoor de kleding en het schoeisel bestemd is. De ontwerpers gaan nog steeds vaak weken ‘het veld’ in om bouwvakkers, timmermannen, loodgieters, elektriciens, distributiemedewerkers en allerlei andere vakmensen te helpen bij hun werk en zodoende aan den lijve te ondervinden waar de kleding aan moet voldoen.

 

Er wordt permanent gewerkt aan zaken als de perfecte positie van een hamerlus, wat de kwetsbare plekken van een werkbroek zijn, hoe je kunt voorkomen dat gruis in je mouwen loopt wanneer je boven je hoofd werkt en honderden andere details.

Scruffs aanschaffen?

Heeft u interesse om Scruffs veiligheidsschoenen en/of werkkleding aan te schaffen?

 

Geen probleem! U kunt rechtstreeks terecht bij onze dealers en in de webshop. Alle informatie daaromtrent treft u op de website van Scruffs Hardwear.

Scruffs dealerschappen

Scruffs Hardwear is met 8.000 verkooppunten een van de grootste spelers in het Verenigd Koninkrijk en is het vlaggenschip van Birchwood Price Tools, toonaangevend producent van onder andere werkkleding en veiligheidsschoeisel.

 

Scruffs Hardwear wordt nu ook gedistribueerd op het Europese vasteland en graag realiseren wij – samen met u – hetzelfde succes dat aan de overkant van de Noordzee is (en wordt) geboekt. Ons doel is een lange termijn relatie te ontwikkelen. Een relatie die voorziet in de juiste invulling van moderne klantbehoeften èn een succesvol partnerschap dat tot in lengte van decennia haar vruchtbare waarde bewijst.

 

Het brede assortiment van Scruffs is permanent in ontwikkeling en wordt frequent afgestemd op de steeds veranderende wensen van eindgebruikers. De 40-jarige ervaring van Birchwood Price Tools en de servicegerichtheid van haar divisie in Nederland en België (Safety Trading Company) bieden een stabiel platform met innovatieve producten en doordachte strategieën.

Premium materiaalgebruik

Er wordt gebruik gemaakt van de best verkrijgbare materialen en technologieën. Het meest recente voorbeeld daarvan is de samenwerking met GORE-TEX. Dit ongeëvenaarde waterdichte en toch ademende membraan is reeds toegepast in een aantal schoenmodellen en wordt vanaf het najaar 2016 ook geïmplementeerd in de kleding van Scruffs.

 

Andere gebruikte technologieën zijn onder andere 3M Thinsulate, Ripstop, Cordura, Repeltex en Cooldry. Bijzonderheden hieromtrent treft u op de website van Scruffs Hardwear.