Brouwer-Varenhorst en Bloem-Wesselink Nederlands Kampioen Beachvolleybal - Safety Trading Company
Scruffs Hardwear wint titels 'Beste Veiligheidsschoeisel' en 'Beste Werkkleding'.
On The Tools, Scruffs Hardwear
1803
post-template-default,single,single-post,postid-1803,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
NK Beachvolleybal 2017

Brouwer-Varenhorst en Bloem-Wesselink Nederlands Kampioen Beachvolleybal

NK Beachvolleybal 2017

Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst hebben in Aalsmeer het NK Beach Indoor gewonnen. Het gelegenheidsduo won in de finale van een andere duo van Beachvolleybal Team Nederland: Mees Blom en Ruben Penninga. Bij de vrouwen ging de titel naar Laura Bloem en Marloes Wesselink. Ze wonnen in een mooie finale van Emi van Driel en Raisa Schoon.

Uitdaging

Christiaan Varenhorst gaf voor het toernooi al aan dat het hem een mooie uitdaging leek om tegen een van de andere duo’s van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) te spelen. Zo ver kwam het gisteren ook daadwerkelijk, want het werd een BTN-finale bij de mannen. In de eindstrijd om de titel speelde het gelegenheidsduo, Varenhorst en Brouwer, tegen Mees Blom en Ruben Penninga. Het massaal aanwezige publiek kreeg waar voor z’n geld, want het werd een echte ‘powervolleybal’ partij.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar in de slotfase zette de twee Olympiërs even gas bij. Dat maakte direct het verschil, met een keiharde smash van Varenhorst en een slim bekeken shotje van Brouwer werd het 21-17. In de tweede set werd het nog spannender. Blom en Penninga lieten zich niet kennen en streden hard voor elk punt.

Dankzij goed serveren namen ze een 6-1 voorsprong, maar er slopen daarna wat foutjes in hun spel. Vanaf 10-10 bleef het lang gelijk opgaan en kwam er steeds weer een gelijk stand op het scorebord. Beide teams speelden vol power en dat leverde veel mooie punten op. Uiteindelijk maakten de titelhouders, Brouwer en Varenhorst, het af met 21-19 en mochten ze net als in 2016 op het hoogste treetje van het podium stappen.

Brouwer was blij met de prolongatie. ,,Daar kwamen we voor, helemaal top dat het gelukt is. Al moesten we er echt wel hard voor werken. Mees en Ruben maakten er een leuke pot van, ze speelden goed en je kon zien dat ze al een langere periode hard getraind hebben. Ze zijn sterk geworden en hadden goede series, maar dan sloop er ook steeds een mindere fase in. Gelukkig voor ons. Het was weer een mooi toernooi hier in Aalsmeer. In alle wedstrijden zag je dat als we wat gas extra gaven, we meteen het verschil konden maken.”

Op de gedeeld derde plek eindigden Dirk Boehlé en Tim Oude Elferink en Jannes van der Ham en zijn partner Robin Kalmeijer.

Scruffs Vintage Zip Thru FleeceVerrassing

Bij de vrouwen werd het publiek verrast, er stond geen team van Beachvolleybal Team Nederland in de finale. Die ging tussen Laura Bloem en Marloes Wesselink en de jonge talenten van de Kadijk Beach University Emi van Driel en Raisa Schoon. In de eerste set van de finale waren Bloem en Wesselink duidelijk de baas in het veld, dat kwam vooral door hun sterke service. Ze legden daarmee veel druk op Van Driel en Schoon en die wisten totaal niet onder die druk uit te komen. De set eindigde daardoor in 21-14.

Gelukkig voor het publiek wisten de jonge speelsters van de Kadijk Beach University in de tweede set meer vat te krijgen op het spel. Het werd een hele spannende set, waarin weer de service een belangrijk wapen bleek. Van Driel en Schoon namen, dankzij tactisch serveren, een voorsprong van 16-11. Er leek een derde set aan te komen, maar Bloem en Wesselink toonden mentale kracht en vochten zich terug. Er stond eerst een setpoint op het scorebord voor de jonkies, maar via 20-20 werd het 22-22. Daarna maakten Bloem en Wesselink het af en vielen ze elkaar dolblij in de armen.

,,Ik kan het eigenlijk nog niet geloven. Dit is geweldig,” zo was de eerste reactie van Bloem. Ook Wesselink was enorm trots. ,,We kunnen het nog hoor,” zo zei ze stralend. Het duo speelde al een tijdje niet meer samen, maar de chemie was er duidelijk nog steeds. Wesselink: ,,We zijn vaak tweede geworden samen, nu pakken we hier onze eerste titel. Dat hadden we zeker niet verwacht. Maar ons basisniveau blijkt dus erg goed en we waren weer lekker gretig. En het belangrijkste, we hebben zo veel plezier samen.”

Bloem gaf ook de complimenten aan de tegenstander. ,,Een leuk team om tegen te spelen, ze variëren veel en ze blijven altijd heel cool. Dat is knap op zo’n jonge leeftijd.” Joy Stubbe en Jolien Sinnema en Annemieke Driessen en Ilke Meertens werden gedeeld derde op het NK Beach Indoor.

 

Topevenement op toplocatie, dressed by Scruffs

Ook dit jaar was Indoor Beach Sports & Event Center The Beach in Aalsmeer omgetoverd tot een beach stadion met twee centercourts, tribunes en een VIP-deck.

Iedereen – en in het bijzonder toernooidirecteur Richard Schuil – kijkt terug op een bijzonder geslaagd en enorm drukbezocht evenement. Scruffs Hardwear kijkt dan ook alweer uit naar de volgende editie.

 

Masters at Work. Masters of Workwear.