Shoes for Crews: probaat tegen arbeidsongevallen
1566
post-template-default,single,single-post,postid-1566,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Shoes for Crews: probaat tegen arbeidsongevallen

 Uitglijden op één na grootste oorzaak van arbeidsverzuim

Uit onderzoek van het Noord-Amerikaanse National Safety Council blijkt dat het percentage arbeidsongevallen als gevolg van uitglijden en vallen schrikbarend hoog is.
Ook in Nederland zijn de cijfers verontrustend. In ons land gebeuren er jaarlijks 24.000 (!) ongelukken als gevolg van uitglijden op gladde en/of natte vloeren. Dat is de op één na grootste oorzaak van absenteïsme dat langer duurt dan drie werkdagen.

Verschil tussen vrouwen en mannen

Bij vrouwen is 40,8% van de bedrijfsongevallen een gevolg van uitglijden/vallen. Bij mannen ligt dit percentage op 30,4%.
Volgens het meest recente factsheet van de National Safety Council zit er een flink verschil in de mate waarin en de wijze waarop vrouwen en mannen gewond raken. De schade voor beide geslachten is weliswaar een gevolg van vallen/uitglijden, maar vrouwen (40,8%) raken vaker geblesseerd door een valincident dan mannen (30,4%).

Wat betekenen deze cijfers voor werkgevers en werknemers?

Als werkgever weet u als geen ander hoe belangrijk uw medewerkers zijn. U weet ook als geen ander dat uw medewerkers zich veilig willen voelen tijdens hun werkzaamheden zodat ze die werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Naast het menselijke aspect zijn ook de cijfers belangrijk voor de continuïteit van uw onderneming of organisatie. Het gaat niet alleen om de absentie als gevolg van een glij- of valpartij, maar ook om het verlies aan productie, de benodigde tijd om een vervanger in te werken en de verzekeringstechnische rapportage van een arbeidsongeval.

Het is van groot belang dat werkgevers voldoende aandacht besteden aan het veiligstellen van de werkomgevingen waar werknemers te werk gaan. Werknemers dragen zelf ook verantwoording door samen te werken met hun werkgevers. Er zijn niet voor niets hele verstandige en nuttige veiligheidsvoorschriften opgesteld.

logo_sfc_150pxShoes for Crews: uiterst probaat middel tegen uitglijden

De vrouwen en mannen die Shoes for Crews dragen maken gebruik van het beste antislipschoeisel dat er te krijgen is. De slipweerstand van de unieke Shoes for Crews antislipzool is veel hoger – vaak drie keer hoger – dan de wettelijke normen vereisen.

Meer informatie

Als premium dealer van Shoes for Crews helpt Safety Trading Company graag mee aan het veiliger maken van gladde werkomgevingen. Wilt u meer weten? Aarzelt u vooral niet contact met ons te zoeken!